Tips bij het inrichten van een magazijn

Als je met jouw bedrijf gaat verhuizen naar een nieuw magazijn, moet je aan veel dingen denken. Het is ook verstandig om na te denken over de indeling van het magazijn, om zo effectief mogelijk te kunnen werken. Denk hierbij aan stellingen, looproutes, transportsystemen en looproutes. Ben je benieuwd naar de tips voor het inrichten van een magazijn, zodat er zo effectief mogelijk te werk kan worden te gaan? Lees dan verder en kom erachter!

Stellingen

Er bestaan allerlei soorten stellingen, die geschikt zijn om verschillende soorten producten op te bergen. Een legbordstelling is geschikt voor lichte artikelen en in een palletstelling kun je grote pallets kwijt. Denk dus eerst goed na over welke producten je wilt stallen op de pallets. Daarna kun je de afmetingen en het draagvermogen van de stelling bepalen.

Systemen voor transport

De artikelen moeten door het magazijn heen worden vervoerd. Om dit zo effectief mogelijk te laten verlopen, moet je nadenken over transportsystemen. Laat je medewerkers orders picken? Of kies je voor rolbanen door het gehele magazijn, waar medewerkers artikelen op kunnen leggen.

Routes

Als je het transportsysteem hebt bepaald, kun je de looproutes erop aanpassen. Denk hierbij ook na over de breedte van de gangpaden. Moeten de medewerkers er alleen tussen door lopen, of moet er ook een steekwagen doorheen passen? Houd daarbij ook rekening met de draaicirkel van een steekwagen.

Markeringen

Het is belangrijk om markeringen aan te brengen op de vloer, zodat medewerkers een goed overzicht hebben en zich snel kunnen ori├źnteren. Dit maakt het werk een stuk effectiever en ook wordt de kans op ongelukken kleiner. Je kunt werken met vloertape, markeringsstickers of markeerverf.

Ontdek de mogelijkheden

Nu je weet wat de belangrijkste tips zijn, kun je aan de slag met het inrichten van het magazijn. Wil je weten welke soorten stellingen er zijn? Neem dan een kijkje op de website van Stellingstunt palletstellingen en ontdek het assortiment.