Tips om je kantoorruimte zo goed mogelijk in te richten

Veel mensen brengen een groot deel van de week op kantoor door. Het is een ruimte waar je werkt en waar je vaak lange uren maakt. Daarnaast is het ook een plek om met collega’s samen te komen, koffie te drinken en bij te praten. Een kantoor is dus een plek voor verschillende doeleinden en een plek waar de sfeer enorm belangrijk is. Om een fijne sfeer in het kantoor te creëren, begin je bij de basis, namelijk: kantoormeubelen. De inrichting van een kantoor is zeer belangrijk en doet veel met de sfeer. Benieuwd geworden waar je op kunt letten tijdens het inrichten van een kantoorruimte? Wij leggen het je uit!

 

Creëer een comfortabele werkplek

Tijdens het werken gaat er niets boven comfort. Zeker als je de hele dag achter de computer zit, is comfort één van de belangrijkste aandachtspunten bij het inrichten van een eigen kantoor. Een comfortabele werkplek begint vaak bij mooie bureaus en comfortabele bureaustoelen. Er zijn veel stijlvolle bureaus te vinden, die een gezellige sfeer creëren en genoeg ruimte bieden voor al jouw kantoorbenodigdheden. Je kunt zelfs voor een zit/sta bureau kiezen die je in hoogte kunt veranderen, zodat je zittend werk af kunt wisselen met staand werk. Bij een mooi bureau hoort natuurlijk ook een comfortabele bureaustoel. Een goede tip is om te kijken naar ergonomische bureaustoelen. Dit zijn bureaustoelen die je helemaal naar wens af kunt stellen, waardoor je de hele dag lekker comfortabel zit.

 

Voeg  persoonlijke en natuurlijke elementen toe

Naast de juiste kantoormeubelen zijn ook persoonlijke en natuurlijke elementen enorm belangrijk voor de sfeer in het kantoor. Een grijs, saai kantoor is namelijk vaak niet erg inspirerend. Voeg daarom wat leuke foto’s of schilderijen toe aan het kantoor en zet verschillende grote en kleine planten in de hoeken van het kantoor en op het bureau. De kantoorruimte zal hier direct van opvrolijken, waardoor je zult zien dat je productiviteit omhoog zal gaan! Je kunt ook vrolijke akoestische panelen toevoegen aan je kantoor. Akoestische panelen zorgen voor het juiste geluid in open ruimtes. Werk je in een kantoortuin, dan heb je vaak veel geluid om je heen en ben je snel afgeleid. Akoestische panelen zorgen ervoor dat het geluid beter geregeld is en je minder snel afgeleid raakt.