Tips om te besparen op energie

Lees hier over het verkrijgen van een lagere energierekening voor uw bedrijf. Niet uitzonderlijk zeggen uw medewerkers te makkelijk, het is van de zaak, niet wetende dat verspilling de bedrijfswinst drukt. Diezelfde medewerkers zijn buiten het bedrijf zich wel weer bewust van de kosten van energie.

Maak het bespreekbaar

Het te makkelijk zeggen, het is van de zaak, dat moet bij uw personeel eruit. Dit gaat enkel als u het als ondernemer of manager bespreekbaar maakt. Doe dit desnoods met simpele voorbeelden, ook in een bedrijf met een omzet van miljoenen is onnodig een lichtje laten branden en een printer de hele nacht op stand-by laten staan verspilling. Niet uitzonderlijk ziet u gezichtsuitdrukkingen van, daar hebben wij nooit bij nagedacht. De medewerkers zijn zich bewust dat energie een flinke kostenpost is, en dat het altijd loont om zuinig te zijn met het energieverbruik. De kennis die zij thuis opgedaan hebben om de energierekening te drukken, zullen ze dan ook in uw bedrijf toepassen.

Logische vervolg

Thuis zal veel van uw personeel energiezuinige LED verlichting hebben, en ’s winters de ramen en deuren gesloten houden om niet voor buiten te stoken. Daarbij zullen zij ook zuinig zijn met het waterverbruik, en daar de nodige handigheidjes in hebben. Zo verbruiken ze thuis minder elektriciteit gas en water. Als zij al die handigheidjes ook in uw bedrijf toepassen, dan verkrijgt u een lagere energierekening. Het is nog altijd zo, gelijke omzet tegen lagere kosten is meer winst, en daar moet uw personeel naar streven.

Stap over en begin met besparen

Het energieverbruik terugdringen binnen uw bedrijf geeft niet direct voordeel. Eens per jaar komt de afrekening van de energieleverancier en dan pas ziet u dat het bedrag lager is, dat u misschien teveel aan maandelijkse voorschotten heeft betaald, en dat u daarom geld terug krijgt. Gelijk een lagere energierekening kunt u verkrijgen door energie vergelijken  en over te stappen van energieleverancier. Het daadwerkelijk overstappen van leverancier gaat makkelijk via de website van Overstappen.nl. Tezamen met de bewustwording van uw personeel om zuinig om te gaan met energie, maakt uw bedrijf gegarandeerd meer winst. Eenvoudiger kunt u de bedrijfskosten niet terugdringen, dus begin nu met energie vergelijken zakelijk en bespaar direct een hoop geld!