Tips voor het uitbreiden van je onderneming

Tips voor het uitbreiden van je onderneming

Wanneer alles lekker gaat in Nederland en je je onderneming goed onder de knie hebt wordt het al gauw verleidelijk om uit te gaan breiden. Nog verder uitbreiden binnen Nederland of zelfs internationaal gaan is een streven voor veel ondernemers. Daarom geven we graag een paar tips die je kunnen helpen om te groeien.

SEO

SEO staat voor search engine optimization. Ofwel zoekmachine optimalisatie. Goed vindbaar zijn via zoekmachines is enorm belangrijk. Als niemand je onderneming kan vinden, kun je ook niemand helpen en kan je onderneming niet groeien. Een onderdeel van SEO is link building. Dit geeft jouw website een boost in de zoekmachine en daarnaast verkrijg je een hoop linkjes naar jouw website die ook weer bezoekers naar je site kunnen brengen. Het uitbesteden van linkbuilding is daarom onze eerste tip. Hier zit veel tijd in en er zijn veel experts die dit voor je uit handen kunnen nemen. Daarnaast kun je met linkbuilding ook werken aan internationale uitbreiding met bijvoorbeeld Duitse of Spaanse linkbuilding. Zo word je site ook in het buitenland geboost.

Laat je site professioneel vertalen

Veel ondernemers kunnen prima Engels. Zodoende zal het misschien wel lukken om een Engelse site te maken. Toch heb je om sommige landen te veroveren ook een website nodig in verschillende talen zoals Duits, Spaans of Frans. Het helpt enorm om potentiƫle klanten aan te spreken als je website in de juiste taal geschreven is. Ook dit kun je het beste uitbesteden. Veel taalfouten op een website staat erg onprofessioneel en kan veel klanten afschrikken.

Vergelijk vervoerders

Wanneer je uitbreidt naar het buitenland moet je ook je vervoerders en verzend methoden nog eens onder de loep nemen. Buitenlandse verzendingen kunnen een stuk lastiger en duurder zijn. Door dit nog eens goed te onderzoeken kun je veel geld besparen en zorg je ervoor dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan wanneer je je eerste buitenlandse verzending gaat regelen.