Vapour blasting

Vapour blasting elimineert onzuiverheden, coatings, corrosie en afzettingen van ruwe oppervlakken. Het is identiek aan droogstralen, behalve dat het straalmiddel nat is voordat het het oppervlak raakt. Het echte voordeel van Vapour blasting tegen droogstralen is dat het stof vermindert, waardoor operators op verschillende locaties kunnen werken met weinig installatie- en reinigingskosten. Het levert een netter, uniformer eindproduct op dat voorbereid is om te coaten zonder ingebedde verontreinigingen of aanhechtend stof. Vapour blasting is ook bekend als slurry stralen, stofvrij stralen, natstralen, nat zandstralen, Vapour blasting en natstralen. 

Hoe Vapour blasting werkt 

Het schuurmiddel wordt meestal voortgestuwd door gas onder druk bij stofvrij stralen buitenshuis. Een secundaire slang zou ofwel water in de straalpijp voeren of een waterstraal genereren om een deel van het stof dat door stralen wordt geproduceerd te verminderen. Schuur- en water materialen worden gecombineerd in een onder druk staande cilinder en naar een item in een slurry straalkamer gedreven. Deze methode helpt bij het strippen van goederen zoals motoronderdelen of aluminium wielen. De meeste stofvrije straaltoestellen voor buiten combineren het schuurmiddel en water in een slib, dat vervolgens met perslucht of water in een container wordt geperst. Het slib wordt vervolgens in de stroom van de straalslang gepompt. 

Verschillen tussen Vapour blasting en droogstralen 

Over het algemeen is Vapour blasting aanzienlijk milder dan droogstralen, omdat het water de slijtage dempt. Bij klassiek droog zandstralen raakt de kneuzing de oppervlakken en breekt in kleine deeltjes, wat resulteert in het stof, terwijl het water als een dempend effect fungeert bij nat stralen. Wanneer het schuurmiddel in botsing komt met de gestraalde oppervlakken, vallen de verbrijzelde stukken in het water. Het gebruikte medium wordt weggegooid in een opvangbak of een andere geschikte container. Een ander belangrijk onderscheid tussen droogstralen en Vapour blasting is straalmiddel: het straalmiddel komt op een hoogte in droogstralen en produceert een dieper ankerprofiel. Natstralen verzacht de druk, wat resulteert in een meer gelijkmatig verdeeld oppervlakteprofiel in een vederlichte stijl. Dit zorgt voor een betere straal werking.