Vijf voordelen van digitaal lesgeven

Tegenwoordig wordt op veel scholen digitaal lesgegeven. Er wordt dan gebruik gemaakt van laptops of tablets. Leerlingen hoeven niet veel boeken meer mee te nemen en kunnen ook hun huiswerk digitaal maken. Een aantal jaar geleden was dit nog niet mogelijk. Vooral op middelbare scholen wordt het digitaal lesgeven steeds populairder. Veel mensen moeten wennen aan deze vorm van lesgeven, maar het kent ook veel voordelen. Wij noemen er vijf. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Alles regelen via één apparaat

Door digitaal les te geven kun je alles regelen via één apparaat: de laptop of tablet. Via deze apparaten kan je bij het lesmateriaal, de mails, toetsen, administratie en presentaties. Door gebruik te maken van één digitaal systeem heb je het voordeel dat je niet hoeft in te loggen op verschillende platforms. Dit is voor zowel de docenten als de leerlingen erg makkelijk. 

Minder kosten

In eerste instantie moet je investeren in digitaal lesgeven. Alle apparaten aanschaffen kost veel geld, maar op de lange termijn zal je minder kosten maken. Er hoeven namelijk geen boeken meer aangeschaft te worden. Daarnaast is het printen van het huiswerk en de toetsen niet meer nodig. Dit zijn twee voorbeelden van kosten die je (bijna) niet meer maakt wanneer je overstapt op digitaal lesgeven. 

Voorbereiding op de toekomst 

Door digitaal les te geven bereiden leerlingen zich voor op de toekomst. Elke leerling krijgt ongetwijfeld in te toekomst te maken met digitaal werken. Steeds meer bedrijven werken namelijk zoveel mogelijk digitaal. Van administratie tot alle informatie die nodig is om het werk uit te kunnen voeren. Er is geen enkel bedrijf dat geen gebruik maakt van een digitaal systeem. 

Makkelijk en snel communiceren

Door het gebruik van een laptop of tablet kunnen docenten en leerlingen makkelijk en snel communiceren. Bij veel digitale systemen kun je namelijk gebruik maken van een chatfunctie. Een chatfunctie is een goede vervanger voor het versturen van e-mails. Het gebruik van een chatfunctie werkt over het algemeen eenvoudiger en sneller dan het versturen van e-mails.  

Leuke extra’s

Naast alle praktische zaken heeft digitaal lesgeven ook enkele leuke extra’s. Zo kun je met verschillende apps of platforms quizjes of wedstrijden houden voor de leerlingen. Kahoot is bijvoorbeeld een bekend platform waar je je eigen quiz kunt maken. Het gebruik maken van dit platform is niet alleen een leuke toevoeging aan de les voor de leerlingen, maar ook zullen zij hierdoor de stof beter onthouden.