Virtuele training pioniert veiligheid

De snelheid waarmee nieuwe werknemers worden aangenomen is van invloed op het rendement op de investering van het inhuren van nieuw personeel. Met VR trainingen kunnen meerdere medewerkers tegelijkertijd worden getraind, wat massale rekrutering een fluitje van een cent maakt. Virtual reality-training elimineert de noodzaak van persoonlijke interactie, wat bedrijven met extern personeel het meest ten goede komt. Werknemers kunnen meer te weten komen over het bedrijf en hun taken zonder fysiek aanwezig te hoeven zijn op de werkplek als een bedrijf headsets en VR-trainingsprogramma’s aanbiedt. Werknemers in sommige beroepen worden blootgesteld aan een hoog risico op lichamelijk letsel. Werken met machines of op gevaarlijke locaties zijn hier voorbeelden van. Virtual reality-trainingen garanderen dat medewerkers vertrouwd raken met de werkomgeving voordat ze aan de slag gaan.

 

Virtuele training zorgt voor een interactieve ervaring

Chirurgie en het bedienen van beperkte machines zijn allemaal zeer geavanceerde activiteiten die niet alleen de veiligheid van de werknemer in gevaar brengen. Het brengt ook de organisatie in gevaar omdat ze geld kunnen verliezen als er iets misgaat. Door prioriteit te geven aan technische werkzaamheden wordt de inefficiëntie van het personeel geminimaliseerd en worden flagrante fouten voorkomen. Traditionele opleidingstechnieken verbleken in vergelijking met VR in termen van kosten wanneer alle andere parameters constant worden gehouden. Hoewel de initiële uitgaven voor de aankoop van apparatuur ontmoedigend zijn, zijn er in wezen geen extra kosten op lange termijn. Dit is misschien niet het geval als je een onafhankelijke consultant nodig hebt om de virtual reality trainingen te verzorgen. Het volstaat ook te zeggen dat virtual reality nu een wijdverspreid fenomeen is die een fractie kosten van wat ze een paar jaar geleden nog kostten.

 

Voordelen van VR-training voor de cursisten

Traditionele werkplektraining heeft zijn voordelen, maar individuen leren op verschillende manieren. Er is geen garantie dat je medewerkers zullen onthouden wat ze hebben geleerd. Door dit soort leren aan te vullen met een goed ontworpen VR-programma, kan het personeel beter worden opgeleid. Dit zal hen ook helpen om stukken die ze niet hebben begrepen of zijn vergeten opnieuw te onderzoeken. Virtual reality is zo ver gevorderd dat bijna elke virtuele wereld er precies zo uit kan zien als de echte wereld. Een bedrijf kan virtual reality gebruiken om zijn personeel een boeiende ervaring te bieden. Dit kan worden gedaan wanneer ze het zich niet kunnen veroorloven om hun middelen te gebruiken zonder hun activiteiten te verstoren.