Waar je op moet letten voordat je een incassobureau inhuurt

Een schuld is een verplichting die de schuldenaar dwingt geld of een andere overeengekomen waarde in ruil voor iets anders aan de schuldeiser te betalen. Schuld wordt gedefinieerd als een betaling die uitgesteld wordt, of een reeks betalingen die uitgesteld wordt, in tegenstelling tot een onmiddellijke betaling. Je hebt misschien een aantal klanten die achterstallig zijn met hun betalingen. Het is mogelijk dat ze om een onbekende reden zijn vertrokken zonder iets te zeggen. Hoewel er doeltreffende strategie├źn zijn om het incassoproces te vermijden, zijn er gelegenheden dat je toch het voordeel moet halen uit het van een incassobureau inschakelen particulier. Je hebt immers een bedrijf te runnen, en het afhandelen van achterstallige schulden kan tijdrovend en uitputtend zijn, en een aanzienlijke investering van je middelen en geduld vergen. Niet alle incassobureaus zijn gelijk gemaakt, en niet alle incassobureaus zijn geschikt voor jouw specifieke bedrijfsbehoeften. Hieronder staan twee factoren waar je aan moet denken bij het kiezen van een partner in het proces voor het innen van schulden.

Huur een bureau in op basis van het soort debiteuren

Incassobureaus specialiseren zich vaak in specifieke soorten schulden. Bepaalde bureaus kunnen bijvoorbeeld bijzonder succesvol zijn in het innen van schulden bij enorme bedrijven, terwijl andere misschien meer succes hebben met kleine of aan huis gevestigde bedrijven. Ontdek met welke soorten debiteuren en bedrijven het incassobureau het vaakst te maken heeft en welke soorten bedrijven het bedient. Zo kunnen AGIN Otten gerechtsdeurwaarders je vaak in allerlei zaken bijstaan. Een deurwaarder is iemand die de wettelijke bevoegdheid heeft om een schuld te innen. Sommige deurwaarders werken in opdracht van particuliere ondernemingen, andere zijn zelfstandigen, en nog andere worden door de plaatselijke overheid ingeschakeld.

Huur een bureau in dat de wet kent

Je moet je ervan vergewissen dat je een bekwaam incassobureau inhuurt dat de wet kent voordat je er een inhuurt. Incassobureaus worden in verschillende landen verschillend gereguleerd. Ga na of het bureau dat je wilt inhuren een vergunning heeft, en alle geldende wetten volgt. Als je dat niet doet, kunnen ze de wet overtreden om je geld terug te krijgen. Dit zal je meer kwaad dan goed doen, want ze overtreden de wetten onder jouw naam. Je wilt beslist niet dat dit gebeurt.