Waar moet je op letten als je een bedrijfspand gaat huren?

U wilt een bedrijfsruimte huren. Of het nu is omdat uw huidige pand niet meer voldoende ruimte biedt of omdat u bijvoorbeeld een extra vestiging opent, er komen behoorlijk wat zaken bij kijken. In dit artikel bespreken we kort waar je op moet letten bij het huren van commercieel vastgoed. Zo ben je goed voorbereid en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Wat zoek je?

Het is goed om van tevoren na te denken wat je zoekt. Hoeveel ruimte heb je nodig? Hoeveel kan het kosten? Waar moet het pand zich bevinden en is het gemakkelijk te bereiken, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer? Dat is alles waar u rekening mee moet houden. Probeer voor jezelf duidelijk te definiëren welke wensen en behoeften je hebt. Zo kunt u zoeken naar een woning die aan uw wensen voldoet.

Wees van tevoren goed geïnformeerd

Een ander belangrijk punt is om vooraf informatie te verkrijgen. Zeker als u niet bekend bent met de verhuur van bedrijfsmatig onroerend goed. Vaak is het verstandig iemand in te huren die het weet. Zo kom je er snel achter welke rechten en plichten je hebt en wat redelijke huurtarieven zijn. Wat komt er nog meer bij kijken? Moet u nog iets anders regelen voordat u het gebouw in gebruik kunt nemen?

Eigenaar

Zorg er vooraf voor dat duidelijk is wie de eigenaar is van het handelspand dat u wilt huren. Zo weet u altijd, als er problemen zijn, met wie u contact moet opnemen. Controleer daarnaast van tevoren of de gastheer een goed contactgevoel geeft. Als u bepaalde zaken niet vertrouwt of zich slecht voelt over de verhuurder, is dit vaak niet ongegrond en moet er dus rekening mee worden gehouden.

Het contract

Misschien een overbodig punt om te noemen, maar niet onbelangrijk: een contract. Zorg er altijd voor dat u een huurovereenkomst opmaakt, waarin duidelijk staat welke overeenkomsten zijn gesloten en wat uw rechten en plichten zijn bij het huren van een bedrijfsruimte. Denk hierbij aan een eventuele opzegtermijn, huurprijs, bijkomende kosten etc. Het is raadzaam om een ​​contract te laten beoordelen door een professional voor een groter contract.

Zoals u kunt zien, moet u bij het huren van commercieel onroerend goed rekening houden met veel factoren. Mocht u ondanks het lezen van dit artikel toch op zoek zijn naar een professionele partij die u kan adviseren en ondersteunen bij het huren van bedrijfsruimte, neem dan gerust contact op met een dergelijke partij. Zij zoeken vaak de beste oplossing voor je op.