Waar niet op bezuinigen bij een eigen bedrijf

Het hebben van een eigen bedrijf kan nogal duur zijn. Zo zijn er bepaalde belastingen die je moet betalen, reclame maken, eventuele personeel betalen, website kosten en nog veel meer. Je wilt misschien op bepaalde punten bezuinigen maar je kan niet zomaar op alles bezuinigen. Sommige punten zijn belangrijk om extra geld mee te kunnen verdienen. Houdt de kosten van je bedrijf dus voor een langere periode zeer goed bij. Als je elke dag lunch besteld voor al je personeel ben je natuurlijk wat meer geld kwijt dan dat ze hun eigen lunch meenemen. Als ze daarvan in de plaats zeer goed werken, is het misschien wat minder erg

 

Reclame

Je kan een tijdje op je reclame bezuinigen. Dit komt omdat er ook andere manieren van reclame zijn die eventueel goedkoper zijn. Zo hoef je niet per se elke maand een vast bedrag te betalen voor een advertentie. Wanneer je jouw sociale media accounts goed bijhoudt, zullen er alsnog meer volgers komen. Je kan niet op je zoekmachine optimalisatie bezuinigen. Dit is een belangrijk punt wat niet duur hoeft te zijn als je het zelf onder de knie hebt. Als je dit punt even links laat liggen, is het moeilijker om deze weer omhoog te krijgen.

 

Personeel

Het klinkt natuurlijk logisch dat je je personeel niet ineens 100 euro minder kan betalen per maand. Je hebt een bedrag met ze afgesproken die je moet nakomen. Stel dat je zeer strak bij kas zit en weinig werk hebt, zal je ook minder personeel nodig moeten hebben. Je kan er dan eventueel voor kiezen om er een te ontslaan. Dit is natuurlijk niet leuk, maar het bedrijf kan er niet de dupe van worden. Daarbij moet je ook kijken naar de effici├źnte van je personeel. Wanneer je er zeker van bent dat dit goed is, hoef je niet op ze te bezuinigen.