Waar worden assessments voor gebruikt?

Wanneer we spreken over assessments wordt er gericht op het testen van de vaardigheden van een persoon. Bij Ontwikkelassessment wordt er samen met de organisatie of het bedrijf gekeken naar wat er gemeten moet worden en hoe dat het best gedaan kan worden. Wanneer een persoon zich kandidaat stelt voor een bepaalde functie kan een bedrijf of organisatie naar verschillende dingen kijken. Niet iedereen is namelijk gemaakt voor elke functie. Het gaat er alleen bij ontwikkelassessment niet perse om of een persoon geschikt is voor een functie, maar eerder of en eventueel hoe een persoon zich het best kan ontwikkelen binnen een bepaalde functie.

Welke verschillende vormen van assessments zijn er?

Assessments zijn tools die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Elk bedrijf of organisatie wil namelijk verschillende dingen meten. Zo zijn er onder andere de volgende vormen van assessment: selectieassessment, ontwikkelingsassessment of loopbaanassessment. Van deze assessment vormen komt selectieassessment het vaakst voor. Dit is namelijk de vorm waarbij de geschiktheid van een kandidaat voor een functie wordt gemeten. Loopbaanassessment is wanneer er wordt gekeken naar welke functie, bedrijf of organisatie het best bij een kandidaat past, dit is dus een beetje het tegenovergestelde van selectieassessment. Loopbaanassessment meet eerst wat de vaardigheden, kennis en eigenschappen van een persoon zijn en kijkt op basis daarvan wat een passende carrière zou kunnen zijn.

Welke alternatieven voor assessments zijn er?

Wanneer we spreken over assessments kunnen er veel vragen naar boven opduiken. Dit komt omdat dit niet de traditionele manier is van het vinden van een juiste kandidaat of werkgever. Wij kennen allemaal namelijk de welbekende sollicitatiegesprekken, curriculum vitaes en motivatiebrieven. Alhoewel er tegenwoordig veel verder wordt gekeken dan deze traditionele zaken. Assessments zijn wel een van de meest handige manieren om een persoon te leren kennen, omdat er gebruik wordt gemaakt van psychologische modellen etc. De gedachte dat een persoon meer is dan dat hij of zij zich voordoet bij een gesprek of op papier is dan ook een stuk populairder dan eerst.