Waarom een goede zoldertrap belangrijk is

Je bent er over aan het denken om een Vlizotrap te kopen, maar waarom is het zo belangrijk om een goede zoldertrap te hebben. Hier zijn redenen waarom het belangrijk is om te investeren in een goede zoldertrap.

Energiezuinig

De energiezuinige zoldertrappen houden warmte binnen waardoor je kosten kunt besparen. Uit onderzoek is gebleken dat er een klein percentage verloren gaat door je zolder.

Veel zoldertrappen zijn voorzien van een volledig geïsoleerd luik en hebben een goede dichting rond het luik dat zorgt voor extra isolatie. Bekijk zeker eens de U-waarde van de trappen om te zien hoe energie-efficiënt te trap is.

Isolatie

Tegenwoordig is het belangrijk dat je huis energiezuinig is. Dus isolatie is belangrijk. Het is dus belangrijk dat je zoldertrap voorzien is van een isolerend luik heeft en een goede dichting voor extra isolatie. Niet enkel zoldertrappen kunnen zorgen voor extra isolatie, ook dakramen kunnen u zolder voorzien van extra isolatie. Het is dus belangrijk dat u de juiste producten kiest.

De veiligheid van de zoldertrap

Een vlizotrap kan u veilig en snel naar je zolder brengen. Om je rit naar de zolder nog veiliger te maken is het belangrijk dat u trap voldoet aan volgende punten:

  • Slipvaste treden. Deze zorgen er voor dat u extra stabiliteit hebt bij het op en af gaan van de trap.
  • Hiermee voorkom je dat de trap naar beneden valt als je het luik wilt openen. De trap zakt dan rustig naar bededen.
  • Voorgemonteerde leuning. Het zorgt voor een extra veiligheid. Het is belangrijk dat je je kan vasthouden als je de trap omhoog en omlaag gaat. Met andere woorden, is er minder kans op een ongeluk.
  • Een traphek kan u zoldertrap nog veiliger maken.
  • De draagkracht. De algemene regel is hoe meer gewicht een ladder kan dragen, hoe steviger hij is. Koop dus altijd een lader die het gewicht kan dragen van de zwaarste persoon die hem zal gebruiken , plus de zwaarste lading die op en neer zal gedragen worden.
  • De bediening. Een aluminium schaartrap is licht waardoor het makkelijk te bedienen is. Sommige zoldertrappen zijn ook elektrisch zodat de bediening nog makkelijker wordt. Houten vouwtrappen zijn ook makkelijk te bedienen.
  • Brandwerende zoldertrappen isoleren de warmte en zijn een tijdje muurvast.