Waarom een kredietverzekering afsluiten verstandig is

De nachtmerrie van iedere ondernemer, je hebt net een grote klant aangenomen, de eerste leveringskosten op je genomen en hierna blijkt dat het bedrijf richting faillissement aan het gaan is. Plots zit je opgescheept met hoge kosten en de vraag is of je deze nog kunt declareren bij de curator. In dit blog neem ik je mee met de voordelen van een kredietverzekering.

Wanbetalingen

Niemand wil het krijgen maar toch komt het geregeld voor, een trouwe klant die plots een wanbetaler word. Je zou denken dat dit alleen bij nieuwe klanten voorkomt maar niks is minder waar, 50% van de wanbetalers waren voorheen een trouwe stabiele zakenrelatie. Terwijl jouw zakenrelatie zich stort op het vinden van oplossingen voor zijn financiële problemen wil je natuurlijk niet als ondernemer zelf in de problemen komen. Door een kredietverzekering af te sluiten zorg je ervoor dat dit probleem niet de kern van jouw bedrijf raakt.

 

Incassostelsel

Wanneer er achter een wanbetaler aan moet worden gegaan is dit natuurlijk niet prettig om als ondernemer zelf te moeten regelen. Bij de meeste kredietverzekeringen zit vaak daarom ook een incassostelsel. Middels dit stelsel zal de verzekeraar regelen dat het geld uiteindelijk in goede orde vanuit de wanbetaler wordt ontvangen. De manier hoe hiermee wordt omgegaan verschilt per kredietverzekering, het is dus belangrijk om hier goed navraag of online onderzoek naar te doen.

 

Cashflow

Een kredietverkering zorgt ervoor dat je het geld op tijd ontvangt en hierdoor zelf niet in de problemen komt. Hiernaast zorgt het er ook voor dat je cashflow wordt geoptimaliseerd. Jouw facturen worden door een professioneel incassoproces op tijd geïncasseerd waardoor je jaar naar jaar de gerealiseerde omzet behaald.