Waarom een maatwerk WordPress website laten maken?

Wie tegenwoordig aan een nieuwe website of webshop denkt komt bijna niet meer onder WordPress uit. Het gros van alle websites die je op het internet tegenkomt is ontwikkeld met het CMS WordPress. Met WordPress kun je op een redelijk eenvoudige manier zelf een website in elkaar zetten. Echter zitten er ook veel haken en ogen aan wanneer je zelf aan de slag gaat met WordPress en misschien is het zelfs beter om een WordPress website te laten maken!

Een WordPress website laten maken door experts

Er zijn veel Internetbureau’s die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van maatwerk WordPress websites. Zij kunnen lezen en schrijven met WordPress en kunnen een website ontwikkelen die helemaal naar jouw wensen is. Volledig op maat gemaakt zonder poespas. 

Wat zijn dan de voordelen van een maatwerk WordPress website laten maken? Dat is eigenlijk heel simpel. Je zit bij een maatwerk WordPress website niet vast aan een bepaald stramien en je kunt eigenlijk alle kanten op. Niks is de te gek en het Internetbureau waarmee je in zee bent gegaan kan alles voor je ontwikkelen. Daarnaast zitten er ook geen overbodige plug-ins op je website waar je geen gebruik van maakt en wordt er gebruik gemaakt van schone code. Dit komt tevens ook je optimalisatie ten goede als het belangrijk is om goed te scoren in de organische zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Als de optimalisatie en snelheid van je website belangrijk is dan raden we je ook aan om een goede WordPress hosting af te sluiten. Dit zijn servers / hosting bedrijven die gespecialiseerd zijn in het hosten van WordPress websites.

Zelf een WordPress website maken middels een thema

Je kunt er ook voor kiezen om zelf te gaan knutselen. Je zal zien dat je heel ver komt met WordPress en de hulp van het internet. Je kunt namelijk heel erg veel opzoeken en WordPress heeft een grote community waar je vragen aan kunt stellen en die je willen helpen. Je kunt op veel verschillende website “standaard” thema’s downloaden en installeren op je WordPress omgeving. Dit zijn eigenlijk al een soort kant en klare websites en die kun je omzetten naar je eigen wensen. Vaak loop je na een tijdje wel tegen restricties aan binnen het thema en zul je zien dat je er toch niet alles mee kunt doen zoals je wenst. 

Is je website een online visitekaartje en de layout of bepaalde restricties vind je niet erg binnen een thema, dan kun je prima zelf aan de slag. Is je website echter wel erg belangrijk en je wilt het als organisatie of persoon goed neerzetten dan is het advies om een WordPress website te laten maken. Experts gaan dan aan de slag met je website en dan weet je dat het goed is. Het kost je extra geld maar met een goede website heb je dit zo terugverdiend.