Waarom gebruiken zoveel mensen het supplement ashwagandha?

Wat is ashwagandha en waarvoor wordt het gebruikt?

Ashwagandha is een van de belangrijkste kruiden uit de Ayurveda, de traditionele Indiase geneeskunde. Het kruid heeft een revitaliserende werking op je lichaam, met name op je bijnieren en schildklier. Ashwagandha kalmeert je en maakt je veerkrachtiger voor fysieke en mentale stress . Omdat je ontspannen bent en beter kunt uitrusten, geeft ashwagandha je uiteindelijk meer energie. Studies tonen aan dat ashwagandha stress, angst en vermoeidheid aanzienlijk verbetert in vergelijking met een placebo . Het verlaagt ook het cortisolniveau  en verlicht de vermoeidheid bij sporters. Bovendien zijn supplementen met ashwagandha veilig en hebben ze een laag risico op bijwerkingen.

Wat kan ik verwachten als ik ashwagandha ga innemen?

Ashwagandha herstelt de balans tussen spanning en ontspanning in uw lichaam. Wanneer je ashwagandha gaat nemen, kan het zijn dat je in het begin wat vermoeider bent. Dit is normaal en het is belangrijk om er naar te luisteren. De vermoeidheid die zich in je lichaam heeft opgehoopt, is nu als het ware te voelen. Om je lichaam te helpen herstellen zijn B-vitamines en magnesium essentieel. Zo krijgt u uw optimale energieniveau weer terug.

Hoe werkt ashwagandha?

Elk van onze cellen bevat DNA. Als een cel zich deelt, is het belangrijk dat het DNA intact blijft. Daarom hebben we ’telomeren’, die ons DNA beschermen tegen beschadiging. Als we jong zijn, zijn deze telomeren lang. Elke keer als een cel zich deelt, worden de telomeren korter. Hoe korter de telomeren worden, hoe minder snel je cellen zich delen. Omdat ashwagandha een adaptief kruid is dat de bijnieren en de schildklier kalmeert, helpt het om de telomeren lang te houden. Dit stopt vroegtijdige veroudering en is belangrijk voor de conditie van onze huid, hart, insulinewerking, spiermassa, hormonaal evenwicht en botdichtheid. Ashwagandha kopen is dus erg verstandig als je lang jong wilt blijven.