Waarom je over moet stappen op kartonnen bakjes!

Waarom je over moet stappen op kartonnen bakjes!

Plastic bakjes, aluminium bakjes, foam maaltijdboxen, magnetronbakjes of kartonnen bakjes? Er zijn zoveel opties voor het verpakken en vervoeren van maaltijden en snacks. Hoe moet je kiezen? Welke moet je kiezen? Wij zeggen kartonnen bakjes, en we gaan je haarfijn uitleggen waarom dit de beste optie is.

Belang van duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Het is van belang voor ons klimaat om producten op een duurzame wijze te produceren en te zorgen dat deze op een duurzame manier verwerkt kunnen worden na gebruikt. Door het te kunnen recyclen of door het van materiaal te maken wat niet schadelijk gaat zijn voor het milieu. Niet alleen is het van belang voor ons klimaat en milieu om hieraan te denken, ook de consument houdt zich hier steeds meer mee bezig. Als je hier niet in mee gaat kun je deze consumenten dus mislopen of kwijtraken.

Duurzame productie

Kartonnen bakjes kunnen op een duurzame manier geproduceerd worden. Dit kan door gebruik te maken van 100% fair materialen en FSC-gecertificeerd karton. Met een FCS-certificaat wordt gegarandeerd dat het karton is gemaakt met grondstoffen afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Bij verantwoord bosbeheer wordt naast ecologische aspecten ook rekening gehouden met sociale en economische aspecten van het bosbeheer.

Biologisch afbreekbaar

Ook na gebruik zijn kartonnen bakjes een goede optie. Karton kan makkelijk worden gerecycled door mensen thuis en als het bij het rest afval terecht komt is het biologisch afbreekbaar. Het blijft dus niet eeuwenlang liggen in de natuur of drijven door de oceaan, zoals plastic dat zou doen.

Minder plastic

Zoals gezegd kan plastic tientallen jaren blijven rondzwerven. In die tijd kan het schade toebrengen aan dieren en milieu. Door over te stappen op kartonnen bakjes wordt een hoop plastic bespaard wat nooit ergens op een verkeerde plek terecht kan komen. Om helemaal goed bezig te zijn stap je ook over van plastic tasjes op papieren tasjes en probeer je zo veel mogelijk wegwerp plastic uit je onderneming te verbannen.