Wanneer is een elektrisch radiator geschikt voor uw woning?

Op zoek naar een radiator voor je woning? Waarschijnlijk heb je jezelf al wel eens afgevraagd wat de voordelen zijn van een elektrische radiator. In sommige gevallen is een elektrische verwarming de beste oplossing voor je situatie, in andere gevallen kun je beter gaan voor een centrale verwarming. Dan heb je je misschien afgevraagd wat elektrische radiatoren allemaal te bieden hebben. Soms is elektrische verwarming de beste oplossing voor uw situatie, in andere gevallen kunt u beter voor centrale verwarming gaan op basis van een condensatieketel. In dit blog neem ik je mee in de wereld van elektrische radiatoren en beantwoord ik de vraag of een elektrische radiator geschikt is voor je woning.

 

Elektrische radiator als back-up

Een elektrische radiator is een onafhankelijk systeem. In elke afzonderlijke radiator is een elektrische weerstand ingebouwd. De weerstand verwarmt een interne vloeistof, waardoor de radiator begint op te warmen en warmte afgeeft. Een elektrische radiator geeft dezelfde aangename warmte als een radiator die is aangesloten op de cv-installatie.

 

Omdat elektrische radiatoren stand-alone units zijn, zijn de apparaten de perfecte oplossing als er geen aansluitpunt voor de cv-installatie is. Heeft u bijvoorbeeld een zolderkamer waar geen leidingwerk is aangebracht, dan kan een elektrische radiator wonderen doen. In ruimtes waar de aanwezige radiatoren onvoldoende warmte afgeven, kan een elektrisch apparaat als back-up worden geïnstalleerd.

 

Een elektrische radiator als hoofdverwarming installeren?

Elektrische verwarming is eenvoudig te installeren en kost niet veel geld. Bovendien verwarmen elektrische radiatoren snel een ruimte. Betekent dit ook dat elektrische verwarming geschikt is om als hoofdverwarming van uw hele huis te gebruiken? Nee dat helaas niet. Om alle kamers in je woning te verwarmen, kun je beter kiezen voor centrale verwarming, een combinatie van radiatoren en vloerverwarming. Hierdoor krijgt u een optimale warmteafgifte, met een minimum aan energiekosten.

 

Waar koop ik een elektrische radiator?

Een van de voornaamste en hoogkwalitatieve aanbieders van elektrische radiatoren is verwarmingsshoponline. Verwarmingsshoponline is al jarenlang bekend in de markt van radiatoren en levert uiteenlopende elektrische radiatoren van verschillende merken. Hierbij kan gedacht worden aan Volta, AEG, radson en Vasco. Hiernaast biedt verwarmingsshoponline een optimale customerservice waardoor je ervan verzekerd bent dat bij elke vraag de experts van verwarmingsshoponline geschikt advies kunnen geven. Ben jij dus nog op zoek naar een elektrische radiator? Neem dan snel een kijkje op de webshop verwarming-shop-online.be.