Wat doet een SEO specialist?

De een is al heel bekend met de term en voor de ander is het nog vrij nieuw. Een SEO specialist: nog niet veel bedrijven hebben deze functie. Toch is het een van de belangrijkste werkzaamheden binnen de online marketingwereld. Online marketing bestaat natuurlijk al een tijdje, maar wordt toch nog gezien als erg nieuw. Marketing op zichzelf is erg breed en er zijn talloze takken waar je je als bedrijf in kunt verdiepen. Het uitdagende van online marketing is dat het een markt is die zich constant ontwikkelt. Er blijven continu nieuwe updates komen en als online marketeer is het belangrijk goed op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Wat is dan het werk van een SEO specialist en waarom precies SEO?

  1. De drie pijlers

SEO kun je het best onderverdelen onder drie pijlers:

  1. De technische kant van SEO;
  2. De on page SEO;
  3. Off page SEO.

Soms wordt het net wat anders benoemd, maar het betekent hetzelfde. Als we dan gaan kijken naar wat de drie pijlers inhouden kunnen we het volgende, in korte zinnen, zeggen:

  1. Werkt jouw website goed? De technische kant heeft te maken met de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en goed werkende website. Heb je alle punten behaald op het gebied van de andere twee pijlers, maar is je website erg traag? Dan zul je niet hoog scoren in een zoekmachine. Uiteindelijk hangen alle drie de pijlers samen. 
  2. Wat voor content staat er op je website? Voor websitebezoekers is het belangrijk dat er relevante, unieke content staat. Iets waar een websitebezoeker daadwerkelijk wat aan heeft. Een tekst die geschreven is om hogerop te komen in een zoekmachine trappen zoekmachines al lang niet meer in.
  3. Wat is linkbuilding? Het is natuurlijk ook belangrijk dat jouw website ook op andere websites te vinden is. Hoe meer linkjes naar jouw website, hoe belangrijker een zoekmachine jouw website vindt. 
  1. Waarom SEO belangrijk is 

Zoekmachine optimalisatie is belangrijk omdat het altijd je website verbeterd. De werkzaamheden die je uitvoert gaan niet of nauwelijks verloren. Een kleine aanpassing kan al gauw zorgen voor een prachtige stijging in je posities. Je kunt door middel van SEO je doelgroep makkelijker bereiken, omdat je als het ware constant onderzoek doet naar je doelgroep. Ook verhoog je je naamsbekendheid en uiteindelijk beïnvloed SEO alle aspecten van je bedrijf. Niet alleen trek je nieuwe websitebezoekers aan, je trekt ook meerdere koopbeslissingen aan.