Webshop starten? Deze onderdelen wil je niet vergeten!

In de tijd waarin we nu leven, gaan er steeds meer personen thuiswerken. Dat geldt zowel voor vrouwen als  mannen. Mannen beginnen vaak met een klusbedrijf terwijl vrouwen een webshop opzetten. Zij gaan daarbij vanuit huis producten verkopen. 

Toch klinkt dat allemaal gemakkelijker dan dat het in de praktijk is. Het is belangrijk dat je eerst gaat bekijken welke producten je wilt gaan verkopen en geliefd zijn bij toekomstige klanten. Daar gaat dus heel wat voorbereiding aan vooraf. Wil je eerst weten wat je allemaal moet doen, voordat je daadwerkelijk kunt starten, kun je je tijdens het inschrijven bij de KvK goed laten voorlichten. 

Voordat je naar de KvK gaat, moet je de naam van je webshop weten. Neem een naam die gemakkelijk te onthouden is. Wanneer klanten op je webshop zijn geweest, kunnen ze daarna snel terugkomen. Je moet weten hoe je de boekhouding en dergelijke moet bijhouden, omdat de belasting daarom kan vragen.

Het maken van je website

In principe zou je de website zelf kunnen maken, maar het is niet verstandig om daaraan te beginnen. Je moet namelijk hoog in Google komen te staan. Daarom worden er aan een website belangrijke eisen gesteld. Een professional weet daarvan. Natuurlijk kost zo’n persoon die je website maakt geld, maar dat zal je dubbel en dwars terugverdienen. Je webshop zal er fleurig en uitnodigend uit moeten zien. 

Hij moet supersnel werken en alle gegevens die een eventuele klant moet hebben, moet gemakkelijk gevonden kunnen worden. Zelf moet je producten kunnen toevoegen, verwijderen en prijzen  aanpassen. Ook de betaalpagina moet een eenvoudig zijn waar meer mogelijkheden om te betalen worden weergegeven. Ook de klant moet direct kunnen zien dat hij of zij, als het product niet naar wens is, terug kan sturen.

De verkoop starten

Wanneer de website in werking is, kan de verkoop van de producten beginnen. In het begin kun je dat nog wel bijhouden. Wordt er een product besteld, dan moet je dat inpakken en voorzien van een adres. Een handige tip hierbij zijn Dymo 4xl labels toestellen. Deze maken het logistieke gedeelte van je webshop een fluitje van een cent! 

Je moet er toch niet aan denken dat je steeds weer alle adressen moet gaan schrijven. Wanneer je het geadresseerd hebt, moet je ervoor zorgen dat het snel op de post wordt gedaan. De klant wil een bestelling zo snel mogelijk in bezit hebben.

Wanneer de verkoop goed gaat

Zodra het aantal verkopen goed gaat, zul je het ook steeds drukker krijgen. Je moet je boekhouding, voorraad, bestellingen enz. snel verwerken. Op een bepaald moment kom je dan op een punt dat je het allemaal niet meer zelf kunt bijhouden. Dan wordt het tijd dat je gaat samenwerken met een fulfilment service bedrijf. Wanneer je het met elkaar eens bent, nemen zij alle logistieke handelingen van je over. Je houdt dan zelf tijd over om van het leven te genieten. Het leven bestaat niet alleen uit werken. Ook al ga je op vakantie, je weet dat de verkoop van je producten gewoon doorgaan.