Welke handschoen is beter: nitril of latex?

In de medische wereld, de horeca en de voedsel bereidende industrie is het tegenwoordig verplicht om handschoenen te dragen. Daarbij kan uit drie materialen worden gekozen: nitril, latex of vinyl. Omdat de eerste twee soorten het meest worden gebruikt, wordt daar wat dieper op ingegaan. Latex handschoenen zijn lange tijd de meest gebruikte wegwerphandschoenen geweest. Ze zijn gemaakt van natuurlijk rubber en bieden een goede bescherming. Prijstechnisch zijn ze vaak aantrekkelijker dan de handschoenen van nitril. Ook wat pasvorm betreft is er weinig te klagen over latex. Wat wel bezwaarlijk is, is dat relatief veel mensen last hebben van een latex allergie.

Nitril wegwerphandschoenen

Als materiaal bestaat nitril al een groot aantal jaren. Het is ook een rubber, maar dan een soort die op synthetische wijze wordt gemaakt. Tot nog niet zo lang geleden was het produceren van nitril relatief duur. Daardoor konden nitril handschoenen aanvankelijk niet concurreren met latex handschoenen. Inmiddels is het productieproces veel goedkoper geworden en daardoor zijn de prijzen gedaald. Nitril is nu een serieuze concurrent van latex. Wat deze handschoenen zo populair maakt is, dat er veel minder allergische reacties ontstaan bij het dragen van deze wegwerphandschoenen. Een bijkomend voordeel is, dat ze wat beter dan latex bestand zijn tegen perforaties en tegen het door het materiaal dringen van chemische stoffen.

Online bestellen

Je kunt zowel latex handschoenen als nitril handschoenen kopen bij Medica Markt. Dat is een webwinkel waar deze producten in vele varianten te koop worden aangeboden. De handschoenen zijn verkrijgbaar met allerlei extra’s, zoals extra lange manchetten en met vingertoppen die extra ruw gemaakt zijn om dunne plakjes materiaal op te pakken. Voor gebruik in de voedselbereiding worden altijd blauwe handschoenen gebruikt. Voor andere industriële toepassingen zijn andere vaste kleuren beschikbaar. Bestellingen bij Medica Markt omvatten vaak grote aantallen. Op basis van een staffel worden daar aantrekkelijke kortingen op gegeven.