Welke service kan je gebruiken voor het versturen van een pakket?

Voor een zakelijk pakket versturen kan je veel bedrijven inschakelen. Het kan een beetje overweldigend zijn als je opzoek bent naar een service op het internet. Het is namelijk ook zo dat elke zender zijn eigen tarieven heeft. Voor mensen die niet veel willen besteden aan het verzenden van een pakket, is zoeken naar de goedkoopste optie waarschijnlijk een heel gedoe. En ook niet alle zenders hebben dezelfde mogelijkheden als het gaat om grote pakketten of hele pallets verzenden. Gelukkig kun je tegenwoordig bijna alles online vergelijken.

 

Bij slechte ervaringen is het ook makkelijk om die bedrijven gewoonweg te vermijden tijdens je zoektocht. Online kan je die heel makkelijk uitsluiten in je zoekresultaten.

Gebruik een website die alle bezorgbedrijven vergelijkt

Sites zoals Cheap Cargo vergelijken meerdere bezorgbedrijven met elkaar. Je hebt wel een hoop informatie nodig om je pakket te kunnen aanmelden in online omgevingen. Als je hier allemaal geen zin in hebt, kan je natuurlijk voor de makkelijkste optie gaan. Dit betekent gewoon je pakket naar een servicepunt van een bezorgbedrijf brengen en het daar laten afhandelen. Je pakket wordt op die locatie gewogen en gemeten, het enige wat jij uiteindelijk nog moet doen is betalen. Je kiest dus al van te voren een bedrijf waarmee jij je pakket gaat versturen.

 

Maar dan is het lastiger om meerdere bedrijven te vergelijken. Op websites die dus bezorgbedrijven vergelijken moet je het gewicht en afmetingen van je pakket invullen, en daarnaast ook de bestemming. Dan bekijkt de website welke bedrijven naar die locatie verzenden en zet de tarieven voor jouw specifieke pakket erbij. Ook kan je de bezorgtijden zien van elke dienst. Dit is natuurlijk makkelijker kiezen. Zodra je een keuze hebt gemaakt, meld je het pakket aan en regel je de betaling. Je krijgt dan een verzendlabel om uit te printen en op te plakken. Breng je pakket naar een servicepunt en klaar is kees!