Wonen wordt te duur!

We kennen allemaal iemand die voortdurend een uitnodiging voor de film weigert omdat kosteloze keuzes veel aantrekkelijker zijn, iemand die twee voorgerechten bestelt in plaats van een hoofdgerecht, en iemand die nooit een gratis maaltijd bij een vriend thuis zou weigeren. Laten we eerlijk zijn, we kennen allemaal zo iemand, en jij zou het heel goed ook kunnen zijn.

De kosten van levensonderhoud in Nederland zijn erg hoog in vergelijking met andere landen in West-Europa en zijn over het algemeen nog hoger in Amsterdam en andere grote Nederlandse steden. Goedkoop wonen wordt steeds moeilijker in ons eigen landje.

Hoewel de kosten van levensonderhoud in Nederland niet goedkoop zijn, is het haalbaar om comfortabel te leven in dit mooie en mysterieuze gebied van West-Europa. Er zijn manieren om te compenseren zodat je misschien goedkoper kan gaan leven.

 

Eindelijk verhuizen

Het kan dus wel een tijdje duren voordat je de perfecte woning hebt gevonden binnen jouw budget. Dan is het nog de vraag of je alles kunt inzetten om te besparen op bepaalde kosten. Je wilt natuurlijk wel mooi het huis inrichten. Het beste wat je kunt doen is budgetteren en niet teveel uitgeven. Het is ook slim om zelf te verhuizen en niet een bepaalde instantie in te huren. aangezien de kosten toch al zo hoog zijn.

 

Hoge kosten van de huurwoning

Naast dat het huren van een woning nu heel duur is ben je ook nog aardig gelimiteerd.

Het kan moeilijk zijn om je “gevestigd” te voelen als je in een huurwoning woont. Je kunt geen significante wijzigingen aanbrengen in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij ophangen. Als je huurt moet je dus een schilderij ophangen zonder boren. Daarnaast moet je vaak ook borg afstaan bij het huren van de woning. Vaak ben je veel duurder uit dan als je bijvoorbeeld een huis zou kopen en hypotheek zou aflossen.