Zo maak je jouw vergadering leuk

Vergaderingen zijn voor iedereen vervelend. De meeste mensen hebben er geen zin in en gaan er niet gemotiveerd bij zitten. Het is niet voor niets dat “het had een e-mail kunnen zijn” nu zo’n populaire quote is. Maar je kan het als bedrijf toch leuk maken voor jouw werknemers. Bijvoorbeeld bij de remise Dordrecht. Hier 3 tips om jouw vergadering leuker te maken.

High tea

Eigenlijk iets wat iedereen leuk vindt, zo’n high tea. Je kan het bij high tea Dordrecht combineren met een vergadering. Heel fijn als een bedrijf het voor je regelt. Je hebt dan naast het zakelijke gedeelte, dat toch echt moet gebeuren, toch nog plezier met je collega’s. Dit brengt het team ook weer dichter bij elkaar. Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen liever na hun werk gaan als ze het idee hebben ertoe te doen, en zo laat je toch even zien dat je om je collega’s of werknemers geeft.

Op locatie

Als je denkt dat je collega’s of werknemers toch liever op de locatie blijven, kan je daar altijd iets leuks organiseren. Bijvoorbeeld een pub quiz met vragen over elkaar. Of je zorgt ervoor dat je ergens op een buitenplaats tafels neerzet en dan kan je drank en snacks laten bezorgen. Je kan dan eerst vergaderen met de melding dat je daarna wat leuks hebt, of je kan het combineren. Meestal is het wel slim om aan te geven wanneer je wilt dat mensen serieus opletten, dus sterke leiding vergt het wel.

Inbreng

Zorg ervoor dat iedereen zich gehoord voelt en dat iedereen wat inbrengt. Je kan ook specifiek de mening vragen van iemand, en dan diegene bij naam noemen. Ook kun je ervoor zorgen dat de vergaderzaal er informatief en warm bij staat. Door de ruimte open en warm te maken, bereik je ook al een hele hoop.