Zo maak je vanuit huis een vliegende start als zzp’er

Wat moet je precies doen om succesvol te starten als een zzp’er? Dit is een vraag die veel zzp’ers zich stellen. Een goede voorbereiding is het halve werk! Lees hieronder verder voor drie handige tips!

1. Maak een ondernemingsplan

Om succesvol als zzp’er te worden, is het belangrijk om goed van start te gaan. Dit doe je onder andere met een uitgebreid ondernemingsplan van je bedrijf. Hierin beschrijf je precies je doelen, je diensten of producten. Verder omvat het ondernemingsplan zaken als een marketingplan en een financieel plan. Dit is een belangrijk document, omdat je hier altijd op kunt terugvallen.

2. Zorg voor een goede werkplek

Als zzp’er kun je ervoor kiezen om thuis te werken of ergens een kantoorplek te huren. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je een goede werkplek creëert. Een plek waar je je goed kunt focussen en waar je elke dag productief kunt doorbrengen. Wat heb je precies nodig? Zijn er klanten die langs kunnen komen? En welke voorzieningen of apparaten heb je nodig bij je werkzaamheden? Denk hierbij aan een comfortabele stoel en bureau, maar ook aan een goede laptop en printer met bijbehorende Epson 603xl cartridges, zodat je altijd de mogelijkheid hebt om documenten van uitstekende kwaliteit te printen.

3. Zorg voor een gezonde privé en werk balans

Een valkuil die veel zzp’ers tegenkomen, is het bewaken van een gezonde privé en werk balans. Je zult snel de neiging hebben om tot in de late uurtjes van de avond door te werken en je werk mee naar huis te nemen. Het is belangrijk dat je ook tot rust komt en van je vrije tijd geniet. Alleen hierdoor heb je elke dag weer voldoende energie om te ondernemen.